Zeleni europarlamentarci dolaze u provjeru tuče li hrvatska policija ilegalne imigrante

Predstavnici Zelenih iz Europskog parlamenta odlučili su i najavili posjetu granici Hrvatske i BiH kako bi samostalno provjerili brojne optužbe kako hrvatska policija krši ljudska prava navodnim premlaćivanjem imigranata.

Zeleni tvrde kako sve članice EU tobože „prešutno podržavaju“ kršenja ljudskih prava imigranata na granici Hrvatske i BiH, prenosi USK Info.

Iako i dalje ne postoje nikakvi neosporivi dokazi da policija doista premlaćuje imigrante, dok istovremeno postoji niz dokaza da se imigranti ozljeđuju u međusobnim sukobima, predstavnici Zelenih uvjereni su da hrvatska policija krši zakone.

Tako je članica delegacije Zelenih Saskia Bricmont ocijenila da je za „situaciju“ na granici s BiH zaslužno to što EU nema zajedničku politiku azila i migracija, aludirajući pritom da je „situacija“ onakva kakvom ju opisuju razne klevetničke pro-imigracijske organizacije.

Slično tome njemački zastupnik Erik Marquardt tvrdi da su za „situaciju“ također krive sve članice EU, ali niti on ne objašnjava kakva bi to „situacija“ bila niti nudi ikakve relevantne dokaze.

Hrvatska policija i vlasti odlučno odbacuju sve optužbe o navodnom nečovječnom tretiranju imigranata. Na sastanku sa Zelenima, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da Hrvatska štiti svoju granicu u skladu sa zakonom i da humano postupa prema svima kojima je pomoć stvarno potrebna.