Ukrajinski predsjednik Zelenski pozvao je na “puni zaštitni štit” sustava protuzračne obrane koji će biti osiguran njegovoj zemlji nakon kampanje onoga što je opisao kao “ruski raketni teror”.

Usred raketnih napada u regiji Donjecka i crnomorskom lučkom gradu Odesi, predsjednik Zelenski pozvao je zapadne saveznike da Ukrajinu opskrbe s više protuzračnih sustava za zaštitu cijele zemlje.

“Ukrajina treba cjelokupni nebeski štit – to je jedini način da se porazi ruski raketni teror. Već smo pokazali da možemo oboriti čak i ruske projektile kojima su se teroristi hvalili”, napisao je ukrajinski predsjednik na Twitteru.

“Zahvaljujući pomoći naših partnera i sustavima protuzračne obrane koji su pruženi Ukrajini, naši branitelji neba spasili su tisuće života. Ali trebamo više sustava protuzračne obrane za cijeli naš teritorij, za sve naše gradove i zajednice. Svijet se ne smije naviknuti na ruski teror – teror treba pobijediti. I moguće je!”

Komentari su uslijedili nakon još jednog kruga napada na grad Odesu u nedjelju ujutro, za koje se činilo da su bili usmjereni na skladišta žita.