Žena koja je serijski lagala i optuživala muškarce za silovanje osuđena na zatvor

Žena koja je iznijela deset lažnih optužbi za silovanje protiv dvojice muškaraca, što je pokrenulo 60 linija istrage, zatvorena je.

Policija u Essexu pritvorila je Cathy Richardson jer je izvrtala tijek pravde, gubila vrijeme i činila ‘medvjeđu uslugu’ stvarnim žrtvama seksualnih zločina.

35-godišnjakinja je iznijela niz optužbi protiv muškaraca između siječnja i svibnja 2021.

To je dovelo do desetaka istraga, a jedan je muškarac uhićen i podvrgnut forenzičkom vještačenju.

CCTV, telefonski podaci i informacije s ANPR kamera kasnije su dokazali da navodni napadač nije bio u tom području u vrijeme kada je Richardson tvrdila da su se napadi dogodili.

Jedan od muškaraca čak je pristao da mu se na gležanj postavi GPS oznaka za praćenje, koja bi poslala alarm policiji ako bi bila skinuta.

Podaci s oznake su analizirani i pokazali su da nije bio u tom području kada se navodno dogodio navodni napad.

Richardson je uhićena i kasnije optužena za izvrtanje tijeka pravde. Priznala je 10 točaka optužnice na krunskom sudu u Salisburyju i osuđena je na pet godina i jedan mjesec zatvora.

Detektiv inspektor James Holmes rekao je: „Kad god dođe do optužbi za silovanje ili seksualni napad, naša je početna točka vjerovati osobi koja to tvrdi. To su strašni prijestupi i imaju golem utjecaj na one koji su ih doživjeli, a mi imamo specijalizirane službenike i osoblje koje ih podržava i istražuje.“