Žena koja se sjeća svakog trenutka svog života, još otkad je bila samo 12 dana stara

Rebecca Sharrock iz Brisbanea, Australija, ima rijetku sposobnost da se sjeća svake sekunde svog života otkad je bila malena beba. Rebecca se sjeća svega, što je kada jela, kako je bila obučena, čak i kakvo je bilo vrijeme, i tako za svaki dan. Ovu sposobnost (Highly Superior Autobiographical Memory ili HSAM) ima svega 80 osoba diljem svijeta.

Još se sjeća dana kad je imala samo 12 dana, i scene kako ju otac u košari stavlja na sjedalo automobila prije nego ju je fotografirao.

Roditelji su me stavili na sjedalo vozača (očeva ideja) i odlučili baciti koju fotografiju. Kao novorođenče, bila sam jako znatiželjna i zanimalo me čemu služi volan iznad mene. No još sam bila premala da bi se mogla ustati i istražiti stvari oko sebe.“

Sjeća se kako je provodila dane u kolijevci gledajući igračke oko sebe i ventilator koji je stajao pored kolijevke. Sjeća se i dana proslave svojeg prvog rođendana.

 „Nisam imala pojma što se događa, samo znam da me mama obukla u robicu koja mi se nije sviđala, te sam plakala. Iako su mi govorili da je to moj poseban dan, te da me puno ljudi dolazi vidjeti, nisam ih tada razumjela, no s vremenom sam prestala plakati.

Rebecca je jedna od samo 80 osoba u svijetu koje se mogu sjetiti svakog trenutka u svom životu.

Jednostavno ne mogu zaboraviti niti jedan dan u svom životu, te stalno ponovno u mislima proživljavam prošlost do u detalje.

Rebecca trenutno sudjeluje u nekoliko istraživanja pamćenja u nadi da će znanstvenicima dati bolji uvid u to kako ljudski um i pamćenje doista funkcioniraju.

Izvor: Daily Mail