Žene izgledaju najatraktivnije u crvenom

MTQxMDc0OTk2ODE3NTY4OTUx

Puno stvari može poslužiti kao okidač za ljubomoru, uključujući ljepotu partnera/partnerice, te snagu osjećaja koje osjećate prema toj osobi. Osim tih očitih faktora, znanstvenici su otkrili da kada žena obuče crveno, u muškarcima se probude posesivnost i ljubomora, što sugerira da je crveno boja seksa i strasti, a osim toga, žene obično odlično izgledaju u crvenom.

Za potrebe istraživanja, ispitali su 233 mlada para kojima su ponudili sljedeći scenarij: djevojka izlazi van s prijateljicama bez svog partnera, te može obući crvenu ili crnu haljinu.

Kada ih se pitalo što bi njihova djevojka trebala obući, muškarci su iskazivali veći stupanj ljubomore kad bi djevojka obukla crvenu haljinu, u odnosu na crnu haljinu.

Znanstvenici objašnjavaju da crvena odjeća može povećati žensku atraktivnost, te može više privući druge muškarce da joj pristupe radi njenog izgleda. Vjerojatno se iz tog razloga podsvjesno budi posesivnost kod muškaraca kad njihova partnerica nosi crveno.


Widget not in any sidebars

Crvena je psihološki jaka boja, stoga to i nije čudno. Oduvijek je bila smatrana bojom strasti, bilo u seksualnom pogledu, bilo u pogledu emocionalne strasti.

Stoga, drage dame, ako želite osvojiti muškarca, s crvenom ne možete pogriješiti. A ako postane ljubomoran, objasnite mu da se to njegova podsvijest igra s njim.

Izvor: Maxim