U cirkuskoj državi zvanoj Cirkuska država, vojska je odlučila sniziti kriterije fizičkog testiranja za ulazak u vojne jedinice, a sve kako bi se povećao broj ženskih pripadnica, neovisno o njihovoj (ne)sposobnosti.

Iako su Švedske oružane snage očekivale da će broj novih žena u vojnim jedinicama iznositi minimalno 20 posto, dogodio se veliki šok kad ih je testiranja uspjelo proći tek 16 posto, piše SVT Nyheter.

Želimo biti jednaki, kako brojčano, tako i kvalitativno,“ izjavio je direktor kadrovskih poslova Klas Eksell za Sveriges Radio.

Pored veće promidžbe ulaska žena u vojsku putem školskih programa, Eksell je također najavio snižavanje kriterija po pitanju fizičkih zahtjeva tijekom regrutacije.

Oglas:

       

Naravno da su mišićna snaga i fizički zahtjevi bitni čimbenici za pozicije koje želimo popuniti, ali ono što je važno za Oružane snage je da mi imamo odgovarajuće zahtjeve,“ zaključio je Eksell.

Iako spol navodno ne postoji, ili je pak definiran kao „društveni konstrukt“, on je odjednom postao vrlo bitan kada je u pitanju nešto što se u eri apsolutne hiperparanoidne šizofrenije naziva „jednakost spolova.“