Ženski odbojkaški tim s tri transića pobijedio tim s dva transića

Objavljeno:

Nedavna sveučilišna odbojkaška utakmica u Kanadi sadržavala je pet transidentificiranih muških igrača, koji su ostali na terenu veliku većinu utakmice, dok su zamjenske igračice ostale na klupi.

David Menzies za Rebel News izvijestio je o jednoj od ovih nedavnih utakmica između Seneca Collegea i Centennial Collegea, u kojoj je Seneca College imao tri biološka muška igrača, a Centennial College dva.

Menzies je primijetio da su “očito muškarci bili dominantni igrači kada je u pitanju serviranje i smeč”, dodajući da su “prave biološke žene trebale medicinsku pomoć zahvaljujući ozljedama.”

Izvor koji je tražio da ostane anoniman rekao je za Rebel News: “Nedavno su se dogodile dvije velike ozljede glave odbojkašica u Atletskom savezu koledža Ontarija (OCAA) koje su uzrokovali transrodni muškarci [‘transžene’].”

Prvi od ovih incidenata dogodio se 12. studenog 2023., kada je igrač Centennial Collegea CL Viloria ozlijedio odbojkašicu La Citea nakon što je transrodna sportašica “napala loptu velikom silom”.

Drugi incident dogodio se 22. siječnja 2024., kada je igrač koledža Seneca Franz Largadas “napao loptu velikom snagom”, pogodivši drugu igračicu La Citea u glavu, uzrokujući potres mozga.

Largadas je u sezoni 2022-23 bio naveden na popisu muške ekipe u školi. Ostali transrodni igrači bili su Ara Telan i Jess Garcia iz Seneca i Jaque Ronquillo iz Centenniala.

“Iako se ozljede događaju u sportu, čista sila muškog odbojkaškog napada mnogo je snažnija od sile biološke žene”, rekao je izvor.

Izvor je dodao da trenutno postoji šest transidentificiranih muškaraca u OCAA-i, od kojih pet “nisu na nikakvoj rodno-afirmirajućoj hormonskoj terapiji ili nisu imali kirurško uklanjanje gonada.”

“Ne postoji trenutačna politika u OCAA-i koja je javno navedena na njihovoj web stranici o prihvatljivosti transrodnih žena.”

Povezani članci

Posljednje objavljeno