Židovi bijesni jer je kineska TV objavila da SAD pomaže Izraelu zahvaljujući utjecajnom židovskom lobiju

Kineska državna televizija javno je postavila pitanje o tome da li je beskrajna podrška SAD-a prema Izraelu rezultat moćnog židovskog lobija u toj zemlji. Židovski predstavnici žestoko su se obrušili s već viđenim naklapanjima o „antisemitizmu“.

Državna televizija u Kini CGTN emitirala je prilog u kojem je voditelj Zheng Junfeng govorio o gorućem sukobu Izraela i Palestine.

Zheng je pritom postavio pitanje o tome je li službena podrška SAD-a prema Izraelu zasnovana na „zajedničkim vrijednostima“.

„Neki vjeruju da se pro-izraelska politika u Sjedinjenim Državama može povezati s utjecajem kojeg bogati Židovi imaju u Sjedinjenim Državama i kojeg židovski lobi ima nad američkim kreatorima vanjske politike,“ izjavio je Junfeng.

Potom je dodao:

Forbes navodi da se među 40 najbogatijih u Sjedinjenim Državama nalazi 18 Židova. Židovi dominiraju financijama, medijima i u internetskom sektoru.

Potom je Zheng izjavio da bi „stvarno objašnjenje“ američke podrške Izraelu bilo to, da Amerikanci vide Izrael kao instrument za postizanje geopolitičkih ciljeva u regiji.

Izraelsko veleposlanstvo u Kini bijesno je negiralo ove tvrdnje:

Zaprepašteni smo kad vidimo otvoreni antisemitizam izražen u službenim kineskim medijima, nadali smo se da su vremena teorija zavjere „Židov kontrolira svijet“ završila, nažalost antisemitizam je opet pokazao svoje ružno lice.