Najveća pro-židovska organizacija Anti-defamacijska liga (ADL), izrazila je podršku crnačkoj zajednici zbog njihove navodne patnje. Ipak, unatoč ulizivanju i podršci najobičnijem divljanju, paležu, pljački i anti-bjelačkom rasizmu, „prosvjednici“ su pojedinim židovskim zajednicama odgovorili – pljačkom i vandalizmom.

Solidarni smo s crnačkom zajednicom dok su oni iznova mete beli i patnji u rukama rasističkog i nepravednog sustava,rekao je Jonathan Greenblatt, izvršni direktor ADL-a.

Kao organizacija predana borbi protiv svih oblika mržnje, znamo da je ovo brutalno ubojstvo uslijedilo eksploziju rasističkih ubojstava i zločina iz mržnje diljem SAD-a,“ tvrdi on, zaboravljajući da statistički gledano najviše crnaca smrtno stradava od ruku drugih – crnaca.

Podršku su dali i Nacionalno vijeće Židovskih žena, te Keshet, skupina koja predstavlja Židove LGBTQ orijentacije.

Usprkos uobičajenom ulizivanju i podržavanju rasnih nemira, a poglavito anti-bjelačkog rasizma, „prosvjednici“ su odgovorili pljačkanjem i uništavanjem židovske imovine.

Tako je primjerice stradala židovska četvrt u Los Angelesu, gdje su „prosvjednici“ bacali kamenje na sinagogu i na njenim zidovima ispisali riječi „Fuck Israel“ te „Free Palestine.

Četvrt u kojoj živi zajednica ortodoksnih Židova također je bila metom pljačke. Tako su se neki članovi zajednice žalili da su opljačkani svi njihovi dućani, a da je dio njih i zapaljen.

Jerusalem Post je izvijestio da su „prosvjednici“ oštetili i opljačkali brojne „košer“ trgovine, restorane te više sinagoga u Los Angelesu.

Nedugo nakon vala ovih nedjela, brojne židovske ličnosti osudile su nasilje, pri čemu su neki, već tradicionalno, opisali ove napade kao – „antisemitizam.“

Ironično, ADL je na oskvrnuće sinagoga reagirao tragikomičnim riječima:

Vandalizam nikad nije ok. Antisemitizam nikad nije ok. Odgovor na mržnju i netrpeljivost nije još više mržnje. Bolji smo od toga u Los Angelesu.