Kolumnistica Paulina Neuding tvrdi kako su Židovi i židovske institucije mete napada i uznemiravanja u Švedskoj, posebice u Malmöu, prenosi Echo24.

Govoreći na konferenciji UN-ovog Ureda visokog povjerenika za izbjeglice, Neuding je opisala kako se Židovi u Malmöu suočavaju s teškom situacijom otkako je veliki broj imigranata došao u taj grad od 2015., zbog čega je taj grad pretvorio u svojevrsni geto.

Oglas:

           

 

Živim u Malmöu. Nekoć je to bilo sigurno utočište za Židove, ali danas ih je ostalo samo 200 i oni su uznemiravani,“ rekla je Neuding.

Prema njenim tvrdnjama, trećina tog grada naseljena je muslimanima, a „antisemitizam“ je posebice zastupljen u četvrti Rosengaard, gdje je i 70 posto nezaposlenih. Tijekom 2015. je zabilježeno navodno 137 „antisemitiskih“ napada u gradu, dok se broj Židova u Malmöu smanjio za polovicu od 2005.

Pored imigranata, „antisemitizam“ je prisutan i među kultur-marksističkim i „desničarskim“ ekstremistima, tvrdi Neuding, dok su osim Židova žrtve napada i uznemiravanja čak i – Šveđani.

Neuding se požalila da švedske vlasti nisu ništa učinile da poboljšaju ovu situaciju. Ironično, iste vlasti nagradile su prije nekoliko godina istu onu Barbaru Spectre zbog njenog doprinosa židovskoj kulturi.


Poznata promotorica masovne imigracije Barbara Spectre dobila kraljevsku nagradu

Pro-izraelske organizacije na čelu prihvatnih centara za imigrante u Grčkoj