Nakon „antisemitskog“ napada u Halleu, u kojem je navodni „nacist“ ubio tek dvoje Nijemaca, Židovi su proglasili sveopći osjećaj nesigurnosti u zemlji. Iz tog razloga, njemačke vlasti kreirati će posebno oštre zakone protiv „antisemitizma“.

Prema pisanju lista The Telegraph, Njemačka će pooštriti svoje zakone protiv antisemitskih djela slijedom događaja u Halleu.

Sramim se što se Židovi više ne osjećaju sigurno u Njemačkoj i što mnogi čak razmišljaju o odlasku iz zemlje“, rekla je ministrica pravosuđa Christine Lambrecht njemačkim zastupnicima. „Moramo poslati jasan signal protiv antisemitizma.

Prema planiranim izmjenama, zločini s antisemitskim motivom privući će teže kazne, budući da Židovi očito predstavljaju „višu kastu“ u svijetu „jednakosti“.

Broj napada na Židove u Njemačkoj navodno je porastao za 10 posto na ukupno 1.646 prošle godine, pri čemu se na takvom „trendu“ može zahvaliti većinom masovnoj imigraciji Arapa, odnosno muslimana.

Važeći njemački zakoni priznaju diskriminaciju određene skupine ljudi kao otežavajući čimbenik u bilo kojem zločinu koji može dovesti do teže kazne. Ali planirane promjene po prvi put će se izričito odnositi antisemitizam, čime će Židovi dobiti posebnu privilegiju viktimizacije.

„Ovo je važan korak prema dosljednom kažnjavanju antisemitskih zločina“, rekao je Josef Schuster, šef Središnjeg vijeća Židova u Njemačkoj.

Planiranom izmjenom zakona, savezna vlada ispunjava svoju obvezu da se odlučno bori protiv antisemitizma i da zaštiti židovski život.“