Nakon što je u njemačkom Halleu tipični holivudski „nacist“ izveo neuspješni napad na sinagogu, pri čemu je ubijeno dvoje Nijemaca, čitav židovski svijet krenuo je u klasično histeriziranje i uobičajeni paranoidni medijski plač.

Židovi u Švedskoj tako smatraju da jedino oni kao etnička skupina trebaju privatnu zaštitu i stalni nadzor policije koja se financira novcem švedskih poreznih obveznika.

Prema Aronu Verständigu, čelniku Središnjeg židovskog vijeća, slična bi se situacija mogla dogoditi i u Švedskoj. On tvrdi da prijetnja dolazi od islamskih ekstremista te od „desničarskih“ organizacija, prenosi SVT.

Verständig stoga od švedske policije traži bolji nadzor židovskih institucija.

Njegovim željama pridružio se i Fredrik Sieradzki, direktor Židovskog informacijskog centra židovske zajednice u Malmöu.

Razumijemo da policija ima ograničene resurse, ali vjerujemo da postoji stvarna potreba za trajnom policijskom prisutnosti jer uvijek postoji prijetnja prema židovskoj imovini,“ rekao je Sieradzki.

Ironično, ali uobičajeno, židovski lideri uvijek zaborave da upravo židovske institucije stoje iza masovnog priljeva islamista u Švedsku i Europu. Modus operandi židovskih organizacija je izgleda vrlo mazohističke naravi, pri čemu je krajnji cilj već naširoko poznati medijski plač i kuknjava o tobožnjem progonu.

Dodajmo tek da su žrtve masovne imigracije i etničkog nasilja u Švedskoj u velikoj većini – Šveđani. Ipak, švedske vlasti pod izgovorom manjka resursa uvijek preusmjeravaju policijske snage na ometanje ili represiju prema švedskim nacionalističkim organizacijama.