Centar Simon Wiesenthal (SWC) tvrdi kao su Židovi u Francuskoj danas toliko omraženi da je francuska vlada dužna pružiti im oružanu zaštitu, i to zbog napada koji su se dogodili još 2015. i 2018.

Zbog „antisemitskih“ napada u Francuskoj 2015., kada su ubijena, zamislite, 4 židovska taoca, te ubojstva Mirelle Knoll 2018., SWC tvrdi kako su Židovi mete rastuće mržnje, piše Jerusalem Post.

Dr. Shimon Samuels, direktor za međunarodne odnose SWC-a, pozvao je francuskog ministra unutarnjih poslova, Géralda Darmanina, da „vrati naoružanu vojsku kako bi čuvala židovske četvrti, sinagoge, škole i druge institucije u zajednici.

Oglas:

Gospodine Ministre, vrijeme je za jasne protumjere. Ako su uhvaćeni, počinitelji se više ne mogu slati u psihijatrijske klinike niti im se mogu donositi oslobađajuće presude, jer su bili ‘pod utjecajem narkotika ili alkohola’,“ dodao je, glede nedostatka osuda antisemitskih napada s obzirom na to da su napadači sustavno slani na psihijatrijske klinike.

Naime, sutkinja je u slučaju ubojstva Sarah Halimi 2017., presudila da njezin ubojica „nije sposoban za suđenje“.

Samuels se žali kako je nakon napada 2015. postavljena vojska koja je čuvala židovsku zajednicu, ali da je ista naknadno uklonjena i da ju nije zamijenila Macronova vlada.

Židovske četvrti zahtijevaju masu CCTV kamera kako bi se osigurala brza identifikacija i intervencija … Trenutno, francuska židovska zajednica ima tri potrebe: sigurnost, sigurnost i sigurnost“, zaključio je Samuels, smatrajući kako bi nacionalne oružane snage trebale biti privatna zaštitarska tvrtka namijenjena samo Židovima, a na račun poreznih obveznika.

Dodajmo da famozni „antisemitizam“ u europskim zemljama poput upravo Francuske uglavnom potječe od islamskih radikala. Istih onih čije je dovlačenje u Europu zagovaraju – židovske organizacije kroz moralne ucjene o „rasizmu“, „holokaustu“ i sličnim fenomenima.