Židovska organizacija zaprijetila Islandu medijskim ocrnjivanjem i uništenjem turizma ako usvoji zabranu obrezivanja

Tipičan primjer podmuklog moralnog ucjenjivanja i prijetnji ekonomskim uništenjem radi ishođenja bizarnog sadističkog rituala. Govoriti pritom o „židovskoj moći“ u medijima i financijskim institucijama prava je „teorija zavjere“ te „iracionalni antisemitizam“.

Poznata pro-židovska organizacija Antidefamacijska liga (ADL) uputila je zanimljivo pismo vlastima Islanda u kojem prijete da će financijski uništiti tu državu ukoliko se usvoji zabrana obrezivanja dječaka. Kako ADL navodi u pismu, njihov plan je pokretanje propagandne kampanje u kojoj će koristiti optužbe za upotrebu „nacističkih metoda“ kako bi ocrnili Island.

Članak o pismu ADL-a još je 2018. objavio islandski portal The Rejkyavik Grapewine. U njemu poznata pro-židovska organizacija prijeti Islandu uništenjem turizma ukoliko vlasti usvoje zabranu obrezivanja dječaka po načelima islama ili judaizma.

Oglas:

        

 

U pismu, kojeg u cijelosti možete pročitati ovdje, navedene su otvorene prijetnje da će Židovi korištenjem svog utjecaja u „američkim“ medijima ocrniti Island ukoliko zakon o zabrani obrezivanja bude usvojen. Među ostalim, ističe se plan o pokretanju kampanje ocrnjivanja zasnovane na takozvanom principu krivnje udruživanja, gdje će se Island prezentirati kao zemlju povezanu s desničarskim ekstremistima putem društvenih mreža.

Dio prijetećeg pisma koje je ADL uputio vlastima Islanda. | Izvor: The Rejkyavik Grapewine

ADL je proučavao rasprostranjenost antisemitskog sadržaja na društvenim mrežama i mi znamo da relativno mali broj ekstremista može pojačati svoju poruku brzo i rašireno putem društvenih mreža. ADL regularno prijavljuje takav fenomen, a mi ćemo izvijestiti o ekstremističkom hvaljenju Islanda,“ navodi se u pismu koje se nastavlja riječima:

Pozivamo vas da razmotrite znakovitu medijsku pozornost, u SAD-u i u svijetu, koja se pridaje ADL-ovim izvještajima o ekstremizmu. Samo u proteklih šest mjeseci, naša istraživanja i naši stručnjaci bili su zastupljeni na CNN-u i drugim TV kanalima, NBC-u i drugim TV postajama, u emisiji 60 Minutes, najgledanijem novinskom TV magazinu u Americi te u vodećim novinama, uključujući The New York Times i The Washington Post.

Potom je uslijedila direktna prijetnja rušenjem ugleda kako bi se ugrozio turizam Islanda:

S obzirom da je 28% islandskih turista 2016. dolazilo iz Sjeverne Amerike, islandski imidž u SAD-u bi trebao biti od velike važnosti s ekonomskog stajališta. Uvjereni smo da će velika većina američkih turista izbjegavati zemlju čija je reputacija povezana s nacizmom, čak i ako ta poveznica nije opravdana.

Objavljeno pismo klasičan je primjer tipičnih moralnih ucjena od strane „odabranog“ naroda, koji uz svoju malobrojnost u svijetu navodno nema veliki utjecaj na medije niti globalne financije. Govoriti pritom o upotrebi podmuklih metoda radi ostvarivanja bizarnih ciljeva kao što je sadistički ritual obrezivanja netom rođene djece, sasvim sigurno će biti okarakteriziran klasičnim izlizanim epitetom „antisemitizma“.

U skladu s time, vrijedi si postaviti pitanje: nije li agresivni podmukli „semitizam“ najveći i najjači uzrok „antisemitizmu“?