Židovske organizacije poručile da filosemit Tommy Robinson nije dobrodošao na pro-izraelske prosvjede

Samoprozvani cionist i žestoki filosemit Tommy Robinson nije dobrodošao na pro-izraelske prosvjede, objavile su sve veće britanske židovske organizacije.

Robinson je viđen u Londonu prošle nedjelje na prosvjedu zagovornika izraelske agresije na palestinska područja, zaogrnut izraelskom zastavom uz poruku protiv Hamasa.

Međutim, iako je kritičar islama, imigracije i osnivač anti-islamske English Defense League (EDL), Robinson se proteklih godina uzaludno pokušava ulizivati Židovima neprekidno izražavajući svoju podršku židovskom ekstremizmu i izraelskoj okupaciji palestinskih područja.

U jednoj videosnimci iz 2019. godine, Robinson je izjavio kako je spreman ići u rat boriti se na strani Izraela protiv Palestinaca.

Još jedna videosnimka prikazuje Robinsona s tipičnim šeširom kakvog nose ortodoksni Židovi, pri čemu je rekao:

„Shalom! Shalom svima! Ako možete, pošaljite donaciju za TR News kako biste nam pomogli izbrisati bijelu rasu.“

Ipak, židovske organizacije u Britaniji očito se gnušaju Robinsona i njegovog filosemitizma i samozvanog cionizma, budući da su se javno ogradile od njega.

„Stephen Yaxley-Lennon (aka Tommy Robinson) i pristaše desničarskih ekstremističkih organizacije poput English Defense League nisu dobrodošli na naše događaje,“ rekli su iz Odbora zamjenika britanskih Židova.

Cionistički savez Velike Britanije i Irske također je uputio sličnu poruku:

„Iako se na događaju u javnoj sferi teže kontrolira tko je među nama, pristaše ekstremizma nikad nisu dobrodošle na naše događaje.“

Vijeće židovskog vodstva objavilo je putem Twittera da Robinson nije bio pozvan na skup i da „ni na koji način nije bio dobrodošao.“

„Ne želimo njegovu ‘podršku’ i molimo ga da se drži podalje od budućih skupova,“ stoji u objavi, dodajući da je prosvjed bio namijenjen „podržavanju Izraela, a ne širenju mržnje“.