Za čvrstog rimokatolika, „predsjednik“ Joe Biden ima izvanredno židovsku obitelj, stoji u članku portala The Jewish Chronicle.

Svo troje njegove djece oženilo se Židovima. Unuk kojega je zagrlio nakon svog „pobjedničkog“ govora je halahično Židov, kao i djeca njegovog pokojnog sina Beaua.

Beauova supruga Hallie Olivere bila je prva židovska snaha Bidenovih. Joe Biden znao je njezinu majku Joan od djetinjstva, a jednom se našalio da bi se volio oženiti s njom. „Bio sam katoličko dijete. Bila je židovska djevojka. Ipak sam pokušao. Nisam nigdje stigao.“

Hallie i Beau vjenčali su se 2002. godine i dobili djecu Natalie i Roberta. Beau je 2015. umro od raka mozga. Nakon smrti, Hallie se obratio bratu Hunteru, koji je bio odvojen od supruge Kathleen, majke njihove djece Naomi, Finnegan i Maisy.

Joe i Jill Biden, kao i Hallieini roditelji, podržali su par, a Joe Biden rekao je da je par imao njegovu i Jillinu „punu i potpunu podršku i sretni smo zbog njih“.

Hallie i Hunter razišli su se prošle godine. Nedugo zatim Hunter je upoznao židovsku južnoafričku filmsku producenticu Melissu Cohen, a nakon 10 dana par se vjenčao na ceremoniji u njenom stanu u Los Angelesu. Hunter je prigodu obilježio tetoviranjem riječi „shalom“ hebrejskim slovima.

Prema Južnoafričkom židovskom izvještaju, bila je to ljubav na prvi pogled, a njezina je obitelj vijestima ostala uzdrmana. Njezini roditelji Zoe i Lee Cohen nisu htjeli komentirati, ali njezin brat Garyn rekao je: „To je prava bajka, sve što žele je da Melissa bude sretna i da bude sretan kraj.

Melissa je odrasla s troje starije braće, pohađala je židovsku dnevnu školu i studirala dizajn interijera prije nego što se preselila u Los Angeles. Garyn je rekao da je njegova sestra uvijek bila „prvakinja u očuvanju prirode i okoliša, kao i siromašnih i ljudi iz svih sfera života. Doista je izvanredna, inteligentna i ima posebnu neshomu [dušu].

Dijete para, nazvana Beau, rođena je u travnju, nešto manje od godinu dana nakon što su se prvi put upoznali i vjenčali.

Ashley, kći Joea i Jill Biden također ima židovskog supružnika – Howarda Kerina, specijalista ORL-a u bolnici u Philadelphiji. Vjenčali su se 2012. godine, u katoličko-židovskoj ceremoniji nakon čega je uslijedio domjenak tijekom kojeg je tadašnji potpredsjednik plesao horu.

Ja sam jedini irski katolik za kojeg znate da mu je san uspio jer se njegova kći udala za židovskog kirurga“, rekao je 2016. godine.

Uz Bidenove židovske snahe i zetove, suprug nove potpredsjednice Kamale Harris je Doug Emhoff, također Židov. Ne samo da je prvi američki „Drugi gospodin“, on je i prvi židovski supružnik američke potpredsjednice.

Emhoff (56) je upoznao Kamalu Harris 2013. godine. Uspješan je odvjetnik za zabavu. Vjenčali su se 2014. „U skladu s našim indijskim i židovskim naslijeđem, Dougu sam stavila cvjetni vijenac oko vrata i on je zgazio čašu.“ rekla je Harris.