Proizvođač električnih automobila Tesla, u SAD-u i Europi uvodi popuste od čak 20 posto u nastojanju da više vozača pridobije za kupnju svojih vozila.

Reutersova izvješća o dramatičnom Teslinom sniženju, koje je u petak potaknulo pad dionica tvrtke za 3,8 posto, pratila su Muskova oduševljenja izgledima recesije koja će donijeti više kamatne stope što znači da bi mogao sniziti cijene vozila kako bi održao rast prodaje nauštrb dobiti.

Promjena je prvi veliki potez Tesle otkako je proizvođač automobila imenovao svog glavnog izvršnog direktora za Kinu i Aziju, Toma Zhua, da nadgleda proizvodnju u SAD-u i prodaju u SAD-u i Europi, navodi se u izvješću Reutersa.

Mnogi koji su nedavno kupili Teslin automobil sada negoduju jer smatraju da su zbog sniženja cijena stavljeni u nepovoljniji položaj, ostavljajući ih s nižom vrijednošću na tržištu rabljenih automobila.

“Nisam baš zadovoljan ovim ogromnim kolebanjima cijena. Samo takvo smanjenje od 10.000 eura – definitivno čini da se osjećate kao da ste platili previše”, napisao je jedan korisnik na forumu “Vozači i prijatelji Tesle” u petak.

Tesla je u petak potvrdila da je u mogućnosti ponuditi svoje automobile po pristupačnijoj cijeni jer se inflacija troškova normalizirala.