Optuženi i već osuđivani pedofil i milijunaš Jeffrey Epstein navodno je želio oploditi ljudsku rasu svojim DNK te je želio stvorit „tvornicu beba“ na ranču u Novom Meksiku, tvrde prijatelji znanstvenika bliskog Epsteinu.

Do 20 žena istodobno bi bilo oplođeno Epsteinovom spermom na njegovom ranču ispred Santa Fea u pseudo-eugeničkom procesu, reklo je New York Timesu nekoliko uglednih znanstvenika i investitora koji su večerali sa zatvorenim financijerom.

Epstein je koristio svoje zloglasne večere, koje su uključivale i „atraktivne žene s impresivnim akademskim vjerodajnicama“, kako bi razmotrio kandidatkinje za tvornicu njegovih beba, rekao je Jaron Lanier, pionir virtualne stvarnosti koji je prisustvovao nekim večerama.

Ideju o „farmi za bebe“ Epstein je dobio još 2001. godine, prema još jednom od sudionika večera, koji tvrdi da je ideja bila toliko dobro uspostavljena da je o njoj kasnije čuo od „uglednog člana poslovne zajednice“. Njegov interes za stvaranje „superiornih ljudi“ nije bila tajna.

Čak je i židovski odvjetnik Alan Dershowitz, koji je također pod optužbama za seksualno zlostavljanje, podsjetio na Epsteinovo zanimanje za eugeniku, premda Dershowitz tvrdi da ga je razgovor s Epsteinom o tome „kako se ljudi genetski mogu poboljšati“ uznemirio zbog asocijacije na nacionalsocijalističku „znanost o rasama“.

Navodni serijski pedofil također je bio zainteresiran za kriogenično zamrzavanje glave i penisa, prema „sljedbeniku transhumanizma“ citiranom u Timesu, iako većina intervjuiranih znanstvenika opisuje Epsteina kao bogatog diletanta koji je dao malo doprinosa znanosti osim svog novca – što je i učinio, velikodušno i neugodno za te iste znanstvenike koji su se sada prisiljeni distancirati se od svog „dobročinitelja“.

Epstein trenutno čeka suđenje prema optužbama za trgovinu seksom u južnoj četvrti New Yorka, 10 godina nakon što je nagodbom sklopljenom s tužiteljima na Floridi, „odslužio“ tek 13 mjeseci u zatvoru otvorenog tipa, usprkos postojanju FBI-jeve optužnice na 53 stranice protiv njega, koja uključuje najmanje 36 navodnih žrtava.