Znanstveno otkriće sugerira da je ipak Europa kolijevka čovječanstva, a ne Afrika

Objavljeno:

Takozvana „Out of Africa“ ili monogenska teorija postanka čovjeka, koju učestalo promovira ljevičarski establišment u manijakalnom nastojanju promoviranja rasne jednakosti, još jednom se pokazala netočnom nakon vijesti o pronalasku najstarijih ljudskih fosila, i to u Europi.

Dva fosila ljudskih predaka hominida pronađeni su u Bugarskoj i Grčkoj, a njihova starost procjenjena je na 7,2 milijuna godina.

Otkriće ovog hominida nazvanog Graecopithecus freybergi, koji se pokazao 200.000 godina stariji od najstarijeg hominida iz Afrike, je nešto što ne bi bilo moguće da je teorija „Out of Africa“ ispravna.

Ovo istraživanje mijenja dosadašnje spoznaje o vremenu i mjestu pojave čovječanstva“, rekao je profesor Nikolai Spassov iz Bugarske akademije znanosti.

Graecopithecus ne spada u skupinu majmuna, on je hominid i direktan predak čovjeka. Njegova prehrana prilagođena je suhoj savanskoj vegetaciji, za razliku od majmuna koji žive u šumama. Poput modernih ljudi, ima široke kutnjake i debelu zubnu caklinu.

Tim znanstvenika analizirao je dva fosila s fokusom na donju čeljust primjerka iz Grčke i gornji pretkutnjak primjerka iz Bugarske. Koristeći računalnu tomografiju, vizualizirali su unutarnju strukturu fosila te otkrili da su korjeni pretkutnjaka spojeni.

Dok veliki majmuni imaju dva ili tri različita i odvojena korjena, korjen zuba Graecopithecusa je djelomično spojen, što je karakteristika modernog čovjeka, ranog čovjeka i nekih hominida“, potvrdila je profesorica  Madelaine Böhme sa sveučilišta u Tübingenu.

Donja čeljust ima dodatne zubne karakteristike koje ukazuju da ova vrsta spada u hominide. Ova vrsta je ujedno nekoliko stotina tisuća godina starija od najstarijeg pronađenog afričkog hominida, Sahelanthropus tchadensis, pronađenog u Čadu.

Out of Africa“ teorija, koja je i dalje samo teorija, dugo vremena već promovira ideju da su sve ljudske vrste prvotno nastale u Africi, no činjenice ipak govore da to nije tako.

Autor: Tribun

Povezani članci

Posljednje objavljeno