Zračni napad na američku bazu u Jordanu ubio 3 i ranio 34 vojnika

Objavljeno:

Tri američka vojnika su ubijena, a deseci su ozlijeđeni u napadu bespilotne letjelice na bazu u Jordanu u nedjelju, rekli su predsjednik Biden i američka vojska.

U izjavi, predsjednik je za napad okrivio “radikalne militantne skupine koje podupire Iran i koje djeluju u Siriji i Iraku” i rekao da će SAD “sve odgovorne pozvati na odgovornost u vrijeme i na način koji sami odaberemo”.

Biden je rekao da se napad dogodio u bazi u sjeveroistočnom Jordanu, savezniku SAD-a, blizu granice sa Sirijom. Američki dužnosnik rekao je da se napad dogodio na ispostavi poznatoj kao Toranj 22, gdje je raspoređeno otprilike 350 pripadnika američke vojske i zračnih snaga, prema Ministarstvu obrane.

Središnje zapovjedništvo SAD-a, koje nadzire snage na Bliskom istoku, isprva je iznijelo brojku od 25 ozlijeđenih, ali su dva američka dužnosnika ubrzo rekla da je ta brojka porasla na više od 30. CENTCOM je kasnije u nedjelju navečer potvrdio da je najmanje 34 ozlijeđeno. Osam ranjenih vojnika moralo je biti evakuirano – neki su bili u kritičnom stanju, ali svi su bili stabilni, rekao je službenik obrane za CBS News.

Vojnici koji su poginuli i ozlijeđeni bili su u svojim spavaćim sobama u bazi kada se dogodio napad dronom u jutarnjim satima.

Povezani članci

Posljednje objavljeno