Međunarodna kriket utakmica između Indije i Bangladeša koja se odigravala na stadionu u Delhiju pogođena je užasnim smogom koji posljednje vrijeme zahvaća glavni indijski grad. Smog je bio toliko jak da su igrači na stadionu povraćali od smrada u kojem su morali igrati.

Unatoč nemogućim uvjetima, utakmica nije odgođena, a igrači su bili primorani nositi maske na licima kako bi smanjili unos toksičnog smoga u svoja pluća. Prema navodima medija, dvojica igrača Bangladeša povraćali su na terenu.

Indijski trener Vikram Rathour pokušao je ublažiti ozbiljnost situacije, navodeći da ekstremni smog nije umanjio kvalitetu igre njegovog tima, koji je prema njegovim riječima, naviknut igrati u ovakvim uvjetima.

Bez obzira na riječi trenera, indijski predsjednik kriket saveza Sourav Ganguly, priznao je da su uvjeti za igru bili nemogući, te se zahvalio igračima obje momčadi što su izdržali utakmicu do kraja.

Bangladeš je pobjedio u ovoj utakmici, koja je je tek prva od tri u nizu. Onečišćenje zraka nije odvratilo niti navijače da u velikom broju ispune Feroz Shah Kotla stadion.