Mladić star 19 godina uhićen je zbog sumnje da je mučio i ubio svećenika gurajući mu raspelo u grlo. Vjeruje se kako je 19-godišnjak bio žrtva zlostavljanja dotičnog svećenika.

Svećenik Roger Matasoli (91), bio je optužen za seksualno zlostavljanje najmanje četvorice dječaka u razdoblju između 1960. i 2000., ali se vjeruje da iza njega postoji na desetke žrtava, prenosi Metro.

Nakon optužbi otpušten je sa svećeničke dužnosti u Agnetzu, na sjeveru Francuske, ali se kasnije pokazalo da je zbog „greške“ bio i dalje u službi u istom mjestu sve do kraja 2018.

Matassoli je pronađen u svom domu prošlog mjeseca, a na njegovu tijelu bilo je tragova mučenja. U ustima je imao raspelo zbog čega se ugušio tijekom napada.

Osumnjičeni je uhićen jer je vozio Matassolijev auto te je odvezen u bolnicu na psihijatrijsko promatranje. Naknadno je optužen za ubojstvo.

Lokalni mediji navode kako je osumnjičeni pod imenom Alexandre radio kod ubijenog svećenika kao kućepazitelj te da je kuću navodno morao čistiti gol. Njegov otac je izjavio da je radeći za Matassolija mladićevo mentalno zdravlje postalo znakovito gore.

Začudo, otac mladića navodno je također kao dijete bio meta zlostavljanja od strane Matassolija, što je rezultiralo samoubojstvom djeda nakon što je to saznao. Otac je također pokušao izvesti samoubojstvo tvrdeći kako je Matassoli „uništio čitavo obitelj.

Biskup Jacques Benoit-Gonnin izjavio je da je Matassoli uklonjen iz službe 2009., nakon što su u javnost isplivale informacije o njegovim zlostavljanjima. Međutim, iste godine je i umirovljen, ali je nastavio primati plaću sve do 2018.

Izvještaji navode kako je Matassoliju bilo dopušteno nastaviti raditi zbog „crkvene pogreške“ te zbog sukcesije biskupa koji su se bavili tim problemom.