Skupina francuskih prosvjednika provalila je u jednu od masonskih loža smještenu u francuskom selu Tarbes. Vlasti su ovaj potez osudile nazvavši prosvjednike „glupim“ i „netolerantnim.

Oko 450 prosvjednika okupilo se u subotu u Tarbesu kako bi po 17. put prosvjedovali protiv francuskih vlasti. Međutim, oko ponoći su neki od njih počeli pozivati na akciju protiv Masona čija se loža također nalazi u tom gradu, prenosi La Depeche.

Manja skupina prosvjednika uspjela je provaliti u ložu, a veliki dio prosvjednika kamenjem je razbio prozore. Nakon što su ušli u objekt, prosvjednici su prevrnuli namještaj i uništili „ezoterična“ umjetnička djela na zidovima. Također su otuđili četiri mača za masonske obrede koji su ipak vraćeni naknadno.

Policija je pokrenula istragu, a francuski ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner osudio je napad:

Nakon Židova, Slobodni zidari,“ sugerirajući na nezaobilazni demonizirajući antisemitizam među Žutim prslucima. „Kada glupost prati netoleranciju, to je najgore.

Castaner je Žute prsluke optužio i za puko „širenje mržnje.

Iako nije počinjena veća materijalna šteta, izuzev samih vlasti, većina je podržala ovakav čin. Demokracija ionako nikada nije postojala u stvarnosti, a njeni najveći zagovornici ionako su i sami tirani, te ovakve akcije nikoga ne trebaju čuditi.