Ljevičarski prosvjed protiv Hofera doživio potpuni fijasko

Ljevičarske demonstracije protiv austrijskog predsjedničkog kandidata Norberta Hofera planirane za subotu popodne, pokazale su se kao potpuni fijasko, s obzirom da se na prosvjedu pojavilo manje demonstranata nego novinara i policije.

Policija procjenjuje da je stotinjak osoba došlo na prosvjed pod nazivom „F*ck Hofer – Refugees Welcome”. Istovremeno, prosvjedu je prisustvovalo između 30 i 40 novinara, uglavnom stranih medija, te oko 100 policajaca koji su osiguravali događaj.

Glasnogovornik policije Thomas Keiblinger rekao je da je 12 do 15 TV kamera pratilo prosvjed, dok su službenici zaprimili zahtjeve medijskih kuća diljem svijeta, od Japana do SAD-a.

Prosvjed je održan samo dan prije austrijskih predsjedničkih izbora na kojima se kandidat Slobodarske stranke Norbert Hofer sučeljava sa ljevičarskim kandidatom stranke zelenih Van der Bellenom.

Na izborima ranije ove godine, Van der Bellen je za dlaku odnio pobjedu pred Hoferom, no kasnijom istragom ukazano je na niz nepravilnosti, posebno kod dopisnih glasova, te je austrijski ustavni sud poništio izbore i naredio ponavljanje istih.

Hofer, osim što se protivi imigracijskoj politici Europske Unije, nedavno je izjavio da će podržati referendum o izlasku iz EU ako Turska postane članica, ili ako Unija pokuša dodatno centralizirati vlast u Bruxellesu.

Izvor: Breitbart